Facebook

FacebookLogo

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwtjes en foto's van de jongeren?
Bekijk en like ons op Facebook.

Contact gegevens

contact

Geschiedenis

Misschien wel de grootste zorg die je hebt als ouders van een kind met een handicap is de vraag “Wat later? Hoe zal het gaan als ik er niet meer ben, als ik niet meer in staat zal zijn voor hem te zorgen?” Je kind, waar je reeds op jonge leeftijd van weet, dat het niet zoals zijn/haar broertjes en zusjes, in staat zal zijn om op eigen benen te staan. Juist altijd je zorg zal nodig hebben. Gedreven door die vraag groeide bij de ouders van Tim al jaren geleden de overtuiging dat zij geen toekomst voor hem zagen in een grote, onpersoonlijke zorginstelling. Gaandeweg ontstond het idee van een kleinschalig zorghuis onder eigen beheer. Een plek waar Tim, samen met een aantal andere kinderen zou kunnen wonen en waar de sfeer zou zijn zoals in het gezin. Een warme, koesterende omgeving waar persoonlijke aandacht voor de kinderen zou voelen als een familie.

vakantie zeeland

Met deze plannen in het vizier volgde een periode waarin er contact was met initiatiefnemers van vergelijkbare woonvormen om ervaringen uit te wisselen. Er was overleg met geïnteresseerde ouders en subsidie mogelijkheden werden geïnventariseerd.

In 2006 diende de mogelijkheid zich aan om een oud vervallen pand aan de Schonenbergsingel in Velp te kopen, dicht in de buurt van Tim’s woonomgeving. Een pand met veel ruimte en mogelijkheden zowel binnen als buiten, de ideale plek om de gemaakte plannen gestalte te geven. Na een ingrijpende verbouwing, die mede tot stand kwam door sponsoring van regionale ondernemers, werd in juni 2011 het zorghuis aan de Schonenbergsingel in gebruik genomen. Iedereen woont er met heel veel plezier en ouders weten dat de zorg voor hun kinderen in goede handen is. Na een paar jaar in bedrijf te zijn kunnen we concluderen dat, zeker door de hartverwarmende begeleiders van de Stichting Zorgkinderen, het project meer dan geslaagd is!


Voor donaties

Voor donaties kan je ook een email sturen aan Wooninitiatief de Schonenberg.
Ook kan je een machtingskaart downloaden. Klik dan op onderstaande foto en stuur het aan ons op.

    gemaaktdoortimgreetjeenlonne

Lees verder voor meer informatie